+420 485 353 852|

cxi@tul.cz|

Staff


EIT Health Jumpstarter: získejte podporu pro svůj nápad

22. 3. 2023

Máte skvělý nápad, který může změnit svět k lepšímu? Teď je tu skvělá příležitost, jak svůj nápad ověřit, vyvinout svůj produkt, představit své řešení veřejně anebo získat finanční prostředky na realizaci. EIT Jumpstarter není jen další program pro inovátory v rané fázi vývoje. Je to jedinečná příležitost učit se od těch nejlepších, spojit se s těmi nejchytřejšími a růst s těmi nejrychlejšími v Evropě. Přihlásit se můžete do 16. dubna.

EIT Jumpstarter je program evropské iniciativy EIT, která sdružuje přední organizace z oblasti podnikání, vzdělávání a výzkumu v různých oblastech: zdravotnictví, potravinářství, výroba, suroviny, městská mobilita a energetika. Program EIT Jumpstarter nabízí šestiměsíční školicí program, který zahrnuje vše, co potřebujete vědět, abyste svůj nápad proměnili v úspěšný podnik. Naučíte se, jak navrhnout svůj obchodní model, ověřit potřeby zákazníků, vyvinout vlastnosti produktu, představit svou nabídku hodnoty a získat pro svůj podnik finanční prostředky.

Získáte také koučink a mentoring od zkušených podnikatelů a odborníků z širokého ekosystému EIT. Na konci programu budete mít možnost představit svůj nápad v regionálním finále a soutěžit o ceny až do výše 10 000 EUR v hlavním finále. Vítězové získají také přístup k další podpoře ze strany EIT, jako jsou inkubační programy, akcelerační služby nebo možnosti financování.

Letošní ročník EIT Jumpstarteru má devět kategorií: Zdraví (EIT Health), Potraviny (EIT Food), Výroba (EIT Manufacturing), Suroviny (EIT Raw Materials), Městská mobilita (EIT Urban Mobility), Energie (EIT InnoEnergy), Nový evropský Bauhaus (NEB), Rebuild Ukraine (RBU) a Digitální (DIG).

Přihlášky do programu je možné podávat do 15. dubna 2023. Tak si pospěšte a přihlaste se! Stačí mít inovativní nápad, který odpovídá jedné z kategorií, a vytvořit tým alespoň dvou lidí, kteří do toho půjdou s vámi. Pokud jste připraveni posunout svou cestu za inovacemi na další úroveň nebo se o ní chcete dozvědět více, navštivte https://eitjumpstarter.eu/ !

Přihlásit se můžete zde: https://apply.eitjumpstarter.eu/

Seznamte se s finalisty EIT Jumpstarter z ČR

Wrest - kategorie Zdraví - finalista - 2022:

Wrest je chytrá podložku pod myš, která dokáže detekovat, léčit a předcházet syndromu karpálního tunelu. Pomocí testovacího softwaru a hardwaru lze určit, u kterých zaměstnanců je vysoké riziko vzniku syndromu karpálního tunelu. Pomocí chytré podložky pod myš je možné toto riziko snížit a pomoci tomuto onemocnění předcházet. Wrest dokáže přesně určit čas, kdy by měl uživatel cvičit zápěstí, a to pomocí jednoduchého postupu, který mu při práci zabere pouhé 2 minuty.

Rafael Torres, Nano-Pure-Precision - kategorie Suroviny - vítěz 1. ceny - 2021:

Hlavní myšlenka se týká výroby a komercializace kovových nanočástic s čistým povrchem k odstraňování těžkých kovů z odpadních vod. Na rozdíl od dostupných komerčních možností umožňuje tato metodika založená na laseru navrhnout čisté kovové nanočástice s vynikajícím výkonem pro snížení a dodatečné odstranění toxických těžkých kovů, které se běžně vyskytují v odpadních vodách mnoha životně důležitých průmyslových odvětví.

 

Levare Formulations - kategorie zdraví - finalista - 2021:

Projekt zapouzdřuje ve vodě špatně rozpustné účinné látky do vysoce kvalitních částic betaglukanu (GP), které získává z přírodního zdroje (pekařské kvasnice). Účinné látky jsou zapouzdřeny v amorfní formě, což výrazně zlepšuje jejich kinetiku rozpouštění. Zvýšením rozpustnosti a rychlosti rozpouštění se naše řešení snaží zlepšit biologickou dostupnost a terapeutické výsledky.

 

RoboTwin - kategorie Výroba - vítěz 1. ceny - 2021:

RoboTwin je nový přístup k automatizaci výrobních procesů založený na sledování a napodobování pohybu. Jedná se o sadu hardwaru a softwaru, která využívá know-how pracovníka k programování robota. Zatímco pracovník provádí operaci, RoboTwin zaznamenává pohyb jeho ruky, následně data zpracovává a automaticky generuje řídicí program pro robota. Pracovník provede operaci jednou, robot pohyb napodobí a dokončí zbytek v sérii. Není potřeba žádný profesionální programátor robotů.

Nenechte si tuto příležitost ujít! Přihlaste se do programu EIT Jumpstarter a otevřete si nové možnosti.

https://apply.eitjumpstarter.eu/

 

General partners

Škoda AUTO
Česká Zbrojovka
Aquatest
Elmarco
FM Motol
Preciosa
UJV Group
Atrea
Innogy
Auren