+420 485 353 852|

cxi@tul.cz|

Staff


Univerzita se zapojí do akce Pokoř Petřín a ukáže technologie budoucnosti

4. 9. 2024

Technická univerzita v Liberci (TUL) se letos stane jedním z hlavních hráčů na druhém ročníku akce Spojařská výzva – Pokoř Petřín, která doslova proběhne 5. října 2024 v Praze. Tato unikátní událost spojuje sportovní výkon s nejnovějšími technologiemi a vědeckými inovacemi. Na akci, kterou organizuje Spojovací vojsko, se letos představí nejen vojenští specialisté, ale i přední české univerzity včetně Technické univerzity v Liberci (TUL).

Hlavním tahákem bude výběh na čas na Petřínskou rozhlednu, ale pravý gamechanger přijde v podobě technologických novinek. Výzkumníci z TUL, společně s ČVUT, Univerzitou Pardubice a ČZU, předvedou návštěvníkům to nejlepší ze svého portfolia. K vidění budou autonomní vozidla, drony, nanotechnologie, 3D tiskárny, AI v praxi a mnoho dalších vychytávek, které se aktuálně řadí mezi globální špičku v oblasti výzkumu a vývoje.

„Spojařskou výzvu – Pokoř Petřín vnímáme jako mimořádnou příležitost ukázat veřejnosti, jaký význam má podpora vědy a výzkumu,“ komentuje doc. Ing. Michal Petrů, Ph.D. z Technické univerzity v Liberci. „Chceme návštěvníkům představit nejen naše technologie, ale i to, jak naši odborníci přispívají k inovacím, které mění svět.“

Na akci nebudou chybět ani autonomní vozidla, mobilní čističky vody nebo moderní simulátory. Tato akce je tedy skvělou příležitostí nejen pro fanoušky technologií, ale i pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o tom, kam směřuje výzkum na českých univerzitách.

Pokud hledáte víkendovou akci, která kombinuje adrenalinový zážitek s technologií, Spojařská výzva – Pokoř Petřín je to pravé. Přijďte 5. října na Petřín a zjistěte, co je nového ve světě inovací a uvidíte to nejlepší z výzkumu českých univerzit.

#Technologie #Inovace #Věda #SpojařskáVýzva #PokořPetřín #TUL #CXIliberec#ČZU #VědeckýPokrok #AutonomníVozidla #Nanotechnologie #3DTisk #Drony #VojenskáTechnika #Vzdělání #Petřín #Akce2024

General partners

Škoda AUTO
Česká Zbrojovka
Aquatest
Elmarco
FM Motol
Preciosa
UJV Group
Atrea
Innogy
Auren