Roboti, Hololens a spousta kódů. Znáte OSW?

7. 2. 2022

Jsou to programátoři a vývojáři. Navrhují architekturu pro softwarová i hardwarová řešení, a to do projektů ve výzkumu i zakázek z průmyslu. Pro práci využívají IoT zařízení, cloudové služby a rozšířenou realitu. To je ve zkratce Oddělení SW architektury a vývoje CXI.

Programují a vizualizují průmyslové výrobky (v předvývoji), simulační nástroje nebo systémy jako třeba: systém pro monitorování zemědělských strojů, software a hardware pro robotický sklad a včetně plánování ve skladu pomocí umělé inteligence, automatické třídění skleněných střepů na lince s technologií FPGA, systém pro třídění skleněných střepů nebo rezervační a plánovací platformy.

V jejich přístrojovém arzenálu najdete fyzické i virtuální roboty a brýle HoloLens. A jak to všechno může vypadat prakticky? Představte si elektrické vozítko s autonomními prvky, které je inovbativní právě v integraci rozšířené reality - AR technologie Microsfot HoloLens, které se využívá pro řízení celé platformy. To umožňuje využít potenciál nejen pro vlastní řízení a sledování polohy vozidla, ale také využít vestavěné funkce HoloLens pro vzdálený dohled včetně přenosu obrazu a zvuku. Kromě toho má toto vyvíjené autonomní řízení také cloudovou nadstavbu, která zajišťuje real time vyhodnocení vybraných signálů a predikci požadovaných zásahů do řízení s využitím principů machine learning. V cloudu se také soustřeďují kompletní telemetrická dat a rozhraní, odkud toto autonomní vozítko online sledujete a vzdáleně spravujete.

Podívejte se na video:
https://www.youtube.com/watch?v=UJwrsNT4kHc&t=3s

Hlavní partneři

AWAL
Škoda Auto
Česká Zbrojovka
Elmarco
Fakultní nemocnice Motol
Preciosa
Skupina UJV
Atrea
Innogy
Auren