Pozdrav z tábora v Zapomenutém údolí

2. 8. 2023

Kdo nebyl aspoň jednou v životě na letním táboře? Někdo i víckrát. Jeden oblíbený tábor najdete v plném běhu poblíž Drahňovic u Českého Šternberka. Od soboty si to tu užívají děti a jejich vedoucí a máme tu jako CXI také svou stopu!

Letošním tématem tábora je starověký Egypt. Na každý den je tu připravený pestrý herní program a nuda zde opravdu nehrozí. Pokud právě neprobíhá hra nebo cesta k pokladu, děti tráví volný čas se svými vedoucími, učí se tábořit a zvládat další činnosti ve volné přírodě: vázat uzle, komunikovat Morseovou abecedou, znát základní léčivé rostliny, řezat a sekat dříví a spoustu dalších praktických dovedností. Nechybí ani vaření v kotlíku na otevřeném ohni. Večer se vždycky zhodnotí uplynulý den a sdělí se program příštího dne. Zpívají se tu také s kytarou písničky u táboráku.

Na památku si každý z tábora letos odveze kromě neuvěřitelných zážitků také vzácného skarabea. Kdo by neznal posvátného brouka skarabea. Jedná se o typický symbol Egypta, který známe z maleb a jiných archeologických nálezů. Skarabeus byl ve starověkém Egyptě uctíván jako symbol slunečního cyklu a představoval znovuzrození. Proto se vyrábělo mnoho amuletů s jeho podobou, kterým lidé přikládali velkou moc. A právě takový amulet vznikal na 3D tiskárně u nás na CXI pod rukama Martina Seidla a Jakuba Macháčka.

Velký dík posílají táborníci!

Hlavní partneři

AWAL
Škoda Auto
Česká Zbrojovka
Elmarco
Fakultní nemocnice Motol
Preciosa
Skupina UJV
Atrea
Innogy
Auren