Meet CXI Team: NESRINE

24. 8. 2023

Druhé vydání Meet CXI Team je tady. Připraveni zjistit, kdo je na palubě?

Dnes vám představujeme Nesrine Amor. Tato nenápadná Tunisanka je přesným příkladem, že dívky do techniky patří. Získala doktorát v oboru elektrotechniky a na CXI pracuje jako výzkumná pracovnice v Oddělení konstrukce strojů.

O své práci:

Můj výzkum se zaměřuje na statistické zpracování signálů, techniky umělé inteligence, kompozitní materiály, biomedicínské aplikace a energetické systémy. Moje současná hlavní práce je založena na výpočetním modelování, analýze dat a optimalizaci kompozitních materiálů, využití algoritmů strojového učení pro predikci funkčních vlastností kompozitů a identifikaci makro až nano defektů v kompozitech. Píšu vědecké články a výzkumné projekty z oblastí materiálového inženýrství, výpočetní analýzy dat a modelování materiálů.

Co se mi stalo vtipného:

Špatně jsem nastavila program na praní v pračce. Po dvou hodinách jsem zjistila, že celý sklep je plný vody. Strávila jsem bezmála 6 hodin tím, že jsem tu katastrofu uklízela.

Co se jí v Liberci / v ČR líbí a co ne?

Liberec se mi líbí pro jeho přírodní krásy a kulturní památky. Jsem klidný člověk a miluji klid a přírodu, proto je Liberec pro mě skvělým místem k životu. Jediné, co se mi v Liberci nelíbí, je otevírací doba obchodů. Pozdě večer je v centru všechno zavřené. To je u nás prostě jiné.

Plánuji se naučit česky, ale je to pro mě trochu náročná práce.

 

Pokud chcete vyrazit někam jen tak bez cíle a během cesty pořád něco jíst a ochutnávat, tak na to jsem ideální "parťák" :)

 

Hlavní partneři

AWAL
Škoda Auto
Česká Zbrojovka
Elmarco
Fakultní nemocnice Motol
Preciosa
Skupina UJV
Atrea
Innogy
Auren