Letní tábor „Zapomenuté údolí“: Dračí dobrodružství v Posázaví

16. 7. 2024

Léto je tu a s ním i dětský tábor „Zapomenuté údolí“. Tento tábor má dlouhou a bohatou tradici a koná se v nádherném Posázaví pod vesnicí Drahňovice, kousek od Českého Šternberka, v chráněné krajinné oblasti Drahňovická mokřadla. Pod záštitou 3. pionýrské skupiny zde probíhají čtyři běhy po celé prázdniny. A náš kolega z CXI TUL Martin Šetina je zkušeným a oblíbeným vedoucím prvního běhu.

  

Letos žije tábor „dračím dobrodružstvím“. Malí táborníci si užívají táborové hry, plní úkoly a různé tvořivé aktivity. Jednou z nich bylo také hledání dračích vajec v lese při noční hře. Děti je s UV lampou našly a postupně vyluštily, jak se do nich dostanou a skořápku otevřou. To jim prozradil drak, když zafoukaly na dračí okarínu a všechny oddíly úspěšně objevily malé dráčky uvnitř vejce.

 

"Kluci z Oddělení 3D technologií CXI TUL pro nás vyrobili malé dráčky, které jsme pro děti připravili jako amulety na krk. Naši táborníci si je museli doslova vykutat ze sádrových dračích vajec a moc je bavilo“, říká Martin Šetina, který organizuje a vede prázdninové tábory už řadu let.
Pro výrobu vajíček a dračích amuletů byl v obou případech použitý prášek. "V prvním případě stačilo přidat k sádrovému prášku vodu, ve druhém případě pak k polyamidovému prášku stačilo přidat technologii Multi Jet Fusion od firmy HP. V obou případech se jedná o velmi instantní řešení. Pro děti, pro radost i pro práci," doplňuje Pavel Francírek, náš expert na 3D technologie, který dráčky tiskl. 

 

Tábor v Zapomenutém údolí je plný smíchu, nových přátelství a nezapomenutelných zážitků. Letošní dračí dobrodružství si děti moc užily těší se na další rok.

Užívejte si krásné léto!

Hlavní partneři

Skupina UJV
Škoda Auto
AWAL
Elmarco
Česká Zbrojovka
Fakultní nemocnice Motol
Preciosa
Atrea
Innogy
Auren